Astra G`01 i problem sa lamelom !

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mrburns
    CBC Veteran
    • 24.01.2008
    • 105
    • Valjevo

Astra G`01 i problem sa lamelom !

Za novogodisnje praznike bio sam U Crnoj Gori i u nedelju kada sam krenuo za Va, uz uzbrdicu kad ono ne moze pocese obrtaji da rastu a auto u sporava. znao sam lamela otisla.Posto je nedelja bila niko nije radio, u ponedeljak uspem jedva da nadjem lamelu za astru ali korpu nisam mogao da nadjem, moralo da se ceka da stigne iz podgorice.Majstor zameni lamelu i kaze da je korpa u dobrom stanju i da je nema potrebe menjati kada dodjem u VA.Medjutim, tesko mi poce da ide u prvu i drugu kada ubacim u rikverc ono zaskripi, kaze to mora dok se malo ne istrosi jedno 200Km, ja predjoh 600Km a ono joos se cuje..U cemu je problem, da li treba i korpu zamenuti? ja znam kada se menja lamela da ide i korpa i lezaji sve u kompletu???A da za ruke mi je uzeo 80E......jbg nisam mogao da biram......
    E 19.88043*
  • buske
    CBC Početnik
    • 22.11.2008
    • 6
    • Vrsac

Re: Astra G`01 i problem sa lamelom !

Pogledaj dali ti palica stoji tacno na sredini (levo desno sredina napred nazat sredina) odnosno da bez pomeranja levo desno udje u tercu brzinu.Ako ti ne stoji moras nju nastelovati.Zavisi od modela kod nekih se moze odozgo a kod nekih moras odozdo stelovati.Inace steloje se vrlo lako.Otpustis sraf koji spaja sipku palice sa polugama biraca to je toreks mislim 45 muski.Kad si to uradio nasteluj palicu na sredinu i onda stegni sraf.Najbolje ako moze neko da ti pomogne da pridrzi palicu dok stezes.Pre nego sto pocnes izbaci iz brzine.Ako neznas koji je sraf neka neko drma palicu a ti prati poluge pa ces ga naci.Ovo su najcesci problemi kod opela.Javi sta si uradio.

Comment

• oooo quattro
      CBC Veteran
      • 01.08.2007
      • 126
      • Zrenjanin

Izvini što ne mogu da ti dam neki baš dobar savet ali me čisto informativno interesuje koliko si prešao sa tom lamelom. Pretpostavljam da je to prva i original lamela jer je auto 2001. god.

Comment

• mrburns
        CBC Veteran
        • 24.01.2008
        • 105
        • Valjevo

Pa koliko ja znam, lamela se menja na 80000-90000Km....a sada kilometraza na satu je 170000, a majstor kada je skinuo tu istrosenu do kraja lamelu rekao je da je bila loseg kvaliteta, sto znaci da je verovatno bila prva posle originalne....Da li je neophodno uvek zamenuti korpu....???
        E 19.88043*

Comment

• oooo quattro
          CBC Veteran
          • 01.08.2007
          • 126
          • Zrenjanin

Da li ti trese auto kada krećeš iz mesta? Takođe kada krećeš sa malim gasom da ili trese? Ako trese onda je otišla i korpa, a lezaj se čuje. To sve nema veze sa ručicom menjača. Verovatno majstor kad je vraćao menjač nije vratio ručicu tj. taj šraf u prvobitnu položaj.

Comment

• mrburns
            CBC Veteran
            • 24.01.2008
            • 105
            • Valjevo

eee.......bas toooo........pre mi je mnogo vise tresa kada krecem sa malim gasom, sada mnogo manje ali opet se oseti....a reci mi, da bi se rucica zamenila da li samo odozgo moze da se nasteluje ta rucica??Posto oko rucice menjaca imam ukrasni okvir video sam da on nije ni pomeran......
            E 19.88043*

Comment

• buske
              CBC Početnik
              • 22.11.2008
              • 6
              • Vrsac

Palica menjaca se steluje iz motornog prostora.Sraf se nalazi izmedju pozarnog zida i motora.A to sto ti trese moze biti korpa ili zamajac.

Comment

• oooo quattro
                CBC Veteran
                • 01.08.2007
                • 126
                • Zrenjanin

Eto rešenja! Sve ti je buske objasnio.
                Javi šta si uradio.

Comment

• mrburns
                  CBC Veteran
                  • 24.01.2008
                  • 105
                  • Valjevo

Pa onda palicu sigurno nastelovai.Kada polako hocu da prebacim u prvu ili drugu pa i rikverc, oseti se kako kao da kaci za nesto......
                  E 19.88043*

Comment

• nemanya
                    CBC Veteran
                    • 29.03.2008
                    • 199
                    • Beograd

Kvalitetan servis seta kvačila podrazumeva zamenu lemele,druk lagera i korpe...i po potrebi obradu zamajca (a ako je set prešao veliku kilometražu obrada zamajca je uglavnom obavezna).
                    Sve se menja,centrira,obrađuje,glača,polira i slično tome, jer se menjač ne skida svakih 500km.
                    "..da ima karburator,ja bih znao da ga ... produvam. Al' ova elektrika,sve neke dizne i koješta..ki da teraš šporet.."

Comment

• mrburns
                      CBC Veteran
                      • 24.01.2008
                      • 105
                      • Valjevo

OK......a........zasto, kada mi je auto ugasen kada pritisnem kvacilo i krenem da saltam brzine, sve ide savrseno, znaci nigde ne koci niti skripi.......??
                      E 19.88043*

Comment

• nemanya
                        CBC Veteran
                        • 29.03.2008
                        • 199
                        • Beograd

Ja na mom autu, kad ne radi, mogu da šaltam menjač i bez pritisnutog kvačila,i opet ne škripi i ne koči.
                        A kad je u pokretu,ponekad teže ubacujem u drugu.

Mehanički elementi se ponašaju drugačije kad stoje (tada im ne smetaju neke nesavršenosti) i kad su u obrtnom kretanju (e tad im smeta svašta).
                        "..da ima karburator,ja bih znao da ga ... produvam. Al' ova elektrika,sve neke dizne i koješta..ki da teraš šporet.."

Comment

• mrburns
                          CBC Veteran
                          • 24.01.2008
                          • 105
                          • Valjevo

Ipak sve mora da se menja(ceo set)...........pa kada se menja neka bude i kvalitetno.Interesuje me od kog proizvodjaca ovi delo vi su kvalitetni.U Valjevu mi u svakoj prodavnici nude druge proizvodjace za drugim cenama.....pa koji je ovako kvalitetan??
                          E 19.88043*

Comment

• bobale
                            CBC Član
                            • 30.03.2008
                            • 13
                            • Leskovac/Niš

Šta si, na kraju, napravio s lamelom?
                            When in doubt, throttle out

Comment

Working...